Coronacrisis: we staan aan je zijde! Lees meer.

Qui-Vive verzekeringen

Een verzekeringskantoor met focus op bedrijven

Hoeveel pensioen zal ik krijgen?

Hoeveel pensioen zal ik krijgen?

Deze vraag stelt iedereen zich wel eens en daar komt nu een antwoord op. Sinds december 2016 is immers de beveiligde website mypension.be toegankelijk voor iedereen.

Mypension.be is het online pensioenportaal voor alle gepersonaliseerde informatie over wettelijke en aanvullende pensioenen.

Iedereen die in België gewerkt heeft als werknemer, zelfstandige of ambtenaar heeft recht op een wettelijk pensioen. Bovenop uw wettelijk pensioen bestaat de mogelijkheid op een aanvullend pensioen. Uw werkgever of sector kan namelijk een pensioenplan of groepsverzekering aanbieden. Als zelfstandige dient u zelf de overeenkomst af te sluiten (IPT).

Om een overzicht te hebben over uw persoonlijke situatie met betrekking tot het wettelijk en aanvullend pensioen, werd mypension.be in het leven geroepen.
U kan er uw loopbaangegevens raadplegen, zien wanneer u met wettelijk pensioen kan gaan en in een latere fase het bedrag van uw wettelijk pensioen simuleren. Tevens kan u er de gegevens en bedragen van uw aanvullend pensioen raadplegen (statuut, pensioeninstelling, type contract).

U kan uw persoonlijke gegevens raadplegen op mypension.be door aan te melden via jouw E-ID of token.

Reageer op dit bericht

Reacties worden via email verzonden naar de schrijver van dit artikel.

Schadegeval?

Bij een schadegeval is het in de eerste plaats heel belangrijk altijd rustig te blijven, zeker als er andere partijen bij betrokken zijn. Zich opwinden heeft geen zin, de schade zal er niet door verdwijnen. Bovendien kan een schadegeval iedereen overkomen. Wie er zich van bewust is dat een schaderegeling deze drie belangrijke stappen telt, heeft alvast een duidelijker zicht op de afhandeling.

1

Maak werk van een duidelijke en volledige schadeaangifte: vul het Europees Aanrijdingsformulier (EA) in als het om autoschade gaat, of geef een volledige omschrijving van de omstandigheden bij andere schades. Vermeld de identiteit van alle betrokken partijen en hun contactgegevens.

2

De geleden schade moet geraamd worden. U als schadelijder zal hiervoor bestekken of offertes moeten opvragen. In veel gevallen zal ook een expertise plaatsvinden. Deze procedure kan enige tijd in beslag nemen.

3

Hierop volgt de uiteindelijke schaderegeling, in concreto de herstelling van de geleden schade en/of de uitbetaling van een schadevergoeding. 

Contacteer ons!

Qui-Vive verzekeringen
Brugse Steenweg 7 bus 53
B-9940 Evergem

T. +32 (0)9 216 20 80
F. +32 (0)9 355 59 05
E. info@quivive.be