Coronacrisis: we staan aan je zijde! Lees meer.

Qui-Vive verzekeringen

Een verzekeringskantoor met focus op bedrijven

Als fleet manager wil je zeker weten dat je collega’s veilig thuis komen ....

Telefoongebruik in de wagen blijft een probleem! 44% van de bestuurders gebruikt de smartphone om te kijken of er een bericht is binnengekomen, 43% om een bericht te lezen, 29% om een bericht te versturen en zo heeft 30% een bijna-ongeval!

De safeDrivePod is via IAK Verzekeringen beschikbaar voor werkgevers. Het gaat hier om een veiligheidsslot  voor de mobiele telefoon, waardoor je als bestuurder niet meer afgeleid wordt in het verkeer. Het apparaat, ter grootte van een muntstuk, zorgt ervoor dat het scherm van een smartphone geblokkeerd is tijdens het rijden. Enkel  handsfree bellen en navigatie-apps zijn mogelijk.  Zodra de bestuurder het systeem probeert te omzeilen, gaat er een waarschuwing per e-mail naar de gebruiker en naar de eigenaar. Handig voor de ondernemer, maar ook voor de ouder die zijn/haar voertuig uitleent aan de kinderen.

Meer info vindt u op www.safedrivepod.com

Reageer op dit bericht

Reacties worden via email verzonden naar de schrijver van dit artikel.

Schadegeval?

Bij een schadegeval is het in de eerste plaats heel belangrijk altijd rustig te blijven, zeker als er andere partijen bij betrokken zijn. Zich opwinden heeft geen zin, de schade zal er niet door verdwijnen. Bovendien kan een schadegeval iedereen overkomen. Wie er zich van bewust is dat een schaderegeling deze drie belangrijke stappen telt, heeft alvast een duidelijker zicht op de afhandeling.

1

Maak werk van een duidelijke en volledige schadeaangifte: vul het Europees Aanrijdingsformulier (EA) in als het om autoschade gaat, of geef een volledige omschrijving van de omstandigheden bij andere schades. Vermeld de identiteit van alle betrokken partijen en hun contactgegevens.

2

De geleden schade moet geraamd worden. U als schadelijder zal hiervoor bestekken of offertes moeten opvragen. In veel gevallen zal ook een expertise plaatsvinden. Deze procedure kan enige tijd in beslag nemen.

3

Hierop volgt de uiteindelijke schaderegeling, in concreto de herstelling van de geleden schade en/of de uitbetaling van een schadevergoeding. 

Contacteer ons!

Qui-Vive verzekeringen
Brugse Steenweg 7 bus 53
B-9940 Evergem

T. +32 (0)9 216 20 80
F. +32 (0)9 355 59 05
E. info@quivive.be